Op twee wielen naar het zuiden

De lente staat voor de deur en dat betekent vaak dat het weer wat zachter wordt! Tijd dus om de motor weer af te stoffen en een mooie reis te plannen voor in de meivakantie. Misschien ga jij deze keer wel naar het zuiden! In deze blog vertel ik je hoe je zo’n reisje kan plannen. Zo ga jij goed voorbereid op pad en kan je er extra van genieten. Lees je mee?

Goed vervoer geregeld

Allereerst het vervoer. Misschien heb je al een eigen motor. Voor je een lange rit gaat maken, is het aan te raden om hem te laten checken en ook de beste motorverzekering af te sluiten als je die nog niet hebt. Dan kan je met een gerust hart op weg en weet je zeker dat je verzekerd bent tegen ongeluk en dat jouw motor de rit aan kan.

De route van de reis

Dan de route, want waar wil je precies naartoe. Hoe je rijdt heeft te maken met je persoonlijke voorkeur maar ook de tijd die je hebt om de reis te maken. Als je in een weekje heen en weer moet, en je wilt nog wat tijd hebben om te rusten, dan moet je daar rekening mee houden in je planning. Je kan jezelf ook uitdagen en een hele lange rit maken (in een korte tijd), dat ligt maar net aan wat jij wilt.

Het doel van de reis

Want wat jij wilt, heeft ook te maken met het doel van de reis. Ga je op weg omdat je vakantie wilt vieren en wilt ontspannen, is de motor enkel het vervoersmiddel of ben je juist van plan hele dagen op de motor te zweven over de weg, compleet in je eigen bubbel?

Luxe of simpel

En dan de manier van je vakantietrip, ga jij voor een luxe hotel iedere nacht of neem je kampeerspullen mee en reis je van camping naar camping. Beide hebben hun charme maar iedereen heeft een andere voorkeur. Als je jouw verblijf onderweg gepland hebt, staat de route vaak al vast. Dan is het een kwestie van online motor verzekeren, inpakken en gaan!

Hoelang blijf jij weg?

Zoals ik al zei, is de route van de reis vaak ook afhankelijk van de tijd die je hebt. Heb je binnenkort niet genoeg dagen vrij, neem dan nu de tijd om jouw reis voor later in te plannen. Dan heb je meteen iets om naar uit te kijken!