De buitendienster zonder auto

Eigen auto

Kennen jullie dat sprookje over de hardwerkende medewerker in de buitendienst van een redelijk groot bedrijf zondr auto?  Nee? Mooi, dan zal ik die nog even vertellen! Jullie voelen de bui waarschijnlijk al hangen: die medewerker ben ik. Ik werk nu onderhand twee jaar in de commerciële buitendienst, en als mensen me vragen wat ik doe antwoord ik meestal dat ik met heel veel mensen koffie drink terwijl ik hun een product probeer aan te smeren. Dat is de makkelijkste uitleg, want ik heb helemaal geen zin om elke keer uit te leggen wat ons bedrijf precies doet. Echter deed ik dit nog steeds met mijn eigen auto, waar ik van mijn baas een hogere vergoeding voor kreeg. Ik was vrij gesteld op mijn auto en er was op het moment geen zakelijke auto beschikbaar, dus spraken we af dat ik voor nu mijn eigen auto zou gebruiken. Die ‘voor nu’ werd echter twee jaar en vorige week sloeg het noodlot toe: ik kwam zonder auto te zitten!

Shortlease auto

Ik kaartte aan bij mijn baas dat ik graag toch een lease-auto wou. Ik merkte dat mijn huidige auto na lange stukken steeds meer begon te sputteren en was bang dat ik op een koude namiddag ergens langs de A2 zou staan wachten terwijl ik niets liever wou dan naar huis gaan. Mijn werkgever was het hier gelukkig helemaal mee eens, dus we zochten een leaseauto uit die er per het begin van de maand zou zijn. Ik zette mij huidige auto op Marktplaats, misschien kon ik er nog wat voor krijgen. Er was inderdaad een wat ouder vrouwtje die nog een rammelbakkie voor haar boodschappen zocht, dus we kwamen er snel uit en de auto was van haar. Echter, een uur nadat zij weg was, werd ik gebeld door de leasemaatschappij: er was iets misgegaan met mijn bestelling, en het zou nog enige tijd (lees: weken tot maanden) duren tot de betreffende auto er was. Dat is natuurlijk voor een medewerker met mijn beroep een lichte catastrofe. De dag erna zochten mijn werkgever en ik op het internet naar een alternatief en stuitten op shortlease auto. Een handige leasemaatschappij waar je extra flexibiliteit krijgt, maar zonder extra kosten. Geweldig! Daarnaast konden zij mij op korte termijn een auto leveren. Ik ben nu sinds gister de trotse bezitter van mijn zelfgekozen leaseauto. En het oude vrouwtje? Ach, ik hoop dat zij nog veel lol beleeft aan dat oude barrel.