Werken in de buitenlucht

Harde werker

Mijn vader is altijd al een harde werker geweest met hart voor de zaak. Zolang ik me kan herinneren maakte hij lange dagen, en niet altijd voor het beste loon. Hij was dan ook niet bijzonder hoog opgeleid, mede door de samenloop van omstandigheden. Zo heeft hij op de middelbare school een  vrij laag niveau gedaan door wat nu dyslexie blijkt te zijn, maar besloot hij hierna alsnog door te leren. Stapje voor stapje was hij van plan op te krabbelen tot het niveau waarop zijn andere – niet talige – skills prima functioneerde. Ik schat dat dat rond HBO niveau is. Hij startte met zijn studie op MBO 2 niveau, toen werd mijn moeder zwanger van mijn broer. Een foutje, weliswaar, maar ze besloten er samen het beste van te maken. Hij kon zijn studie versneld afmaken, zij bleef thuis om voor mijn broer te zorgen. Mijn vader kreeg een mooie baan op de bouwplaats, waar hij lekker met zijn handen mocht werken, wat hij overigens erg graag deed. Na een paar jaar besloten ze dat één kind toch wat karig was en werd ik gemaakt. Mijn moeder bleef wederom thuis, mijn vader werkte hard door op de bouwplaats.

Administratie

En dit is eigenlijk altijd zo gebleven. Soms was mijn vader wat vaker thuis maar wij zijn grotendeels opgevoed door mijn moeder, terwijl mijn vader geld in het laadje bracht. De bouwplaats werd echt zijn ding, hij had geen behoefte meer om door te studeren. Zijn verdriet was dus ook groot  toen hij een aantal jaar geleden aan zijn lijf begon te merken dat het werk fysiek te zwaar werd. Hij had dagelijks last van een stijve rug, was te vermoeid om buiten werk nog dingen te doen. Op advies van de huisarts zocht hij samen met zijn werkgever een nieuwe functie binnen het kantoor – en hij kwam terecht op de administratie.

Buiten

Wij merkten echter dat dit niets voor hem was. Na lang doorvragen kwam het hoge woord er uit: hij miste het enorm om buiten te kunnen zijn tijdens zijn werk. Het kantoor benauwdde hem. We zijn toen samen gaan zoeken naar een alternatief, en kwamen uit bij Binck.nl. Hier werkt hij sinds kort als Verkeersregelaar. Hij is weer helemaal opgebloeid. Mijn moeder werkt onderhand ook nu wij uit huis zijn, en samen komen ze zo prima rond. Maar het belangrijkste is : mijn vader heeft zijn werkgeluk weer teruggevonden. Dat is meer waard dan welke euro dan ook.