Een duur schaatsuitje

Schaatsen

Bij ons in het dorpje staat sinds kort een ijsbaan. Het heeft immers weinig nut om te wachten tot de sloten gaan dichtvriezen. Het klimaat lijkt voorlopig niet toe te gaan geven maar mijn schaatsen worden er niet mooier op. Vroeger kwamen die nog jaarlijks uit het vet en schaatsten we een soort mini elfstedentocht door de dorpjes in de buurt. Echter mis ik het elk jaar toch weer. Het is gezellig, het is goed voor je en de afsluiter met een grote kop warme chocolademelk geeft het ultieme wintergevoel. Meer dan welke gure dag zonder sneeuw of ijs ooit zal doen. Wij zijn dus meteen gaan schaatsen zodra de baan er stond. Hij was redelijk groot dus we konden flink wat afschaatsen.  Het was voor mij enige tijd geleden, maar schaatsen schijnt net als fietsen te zijn, je verleert het niet. Je spieren schijnen nog te weten hoe dat moet en daardoor hoef je niet meer te oefenen, het komt vanzelf naar boven.

Blauw

Nou, ik vond dat echt wel tegenvallen. Het deed pijn, het ijs was gladder dan verwacht (ja, echt), en ik moest echt mijn best doen om niet te vallen. Maar mijn vriendin geloofde natuurlijk op deze manier niet dat ik al een hele goede schaatser was. Ik besloot daarom met flinke vaart een stukje pootje-over te doen (mijn talent van vroeger). En voor ik het wist, bleven mijn mooie schaatsen in elkaar hangen en ging ik finaal onderuit. Het waren slechts wat blauwe knieën en een zeer scheenbeen, maar de echte pijn kwam later pas: ik bleek vol op mijn telefoon te zijn gevallen, en die was helemaal aan diggelen.  Zo zonde! Ik had hem namelijk nog helemaal niet zo lang.

Nieuwe telefoon

Gelukkig was mijn simkaart nog prima te redden. Deze hebben we eruit gepulkt (ja, zo kapot was hij) en we hebben op het internet meteen een nieuwe  telefoon gezocht. Ik besloot dan maar meteen een goede te kopen. Ik had namelijk net een kerstbonus gekregen op werk en wou mezelf er goed mee verwennen. Een mooie telefoon die aan al mijn wensen voldeed leek me een goed verlaat kerstgeschenk. Ik besloot daarom de nieuwste samsung telefoon te kopen, met de gaafste nieuwe apps en dingen erop. Ik ben er heel blij mee! De volgende keer dat we gaan schaatsen laat ik hem daarom maar thuis. En gaat er sowieso een hoesje om heen. Deze ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen.