Drie belangrijke dingen om thuis te kunnen werken

Thuis werken kan heel handig en praktisch zijn voor verschillende redenen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je maar een halve dag of een paar uurtjes werkt en het dan niet waard is om helemaal naar je werk te rijden. Of misschien omdat je tussendoor nog wat klusjes en afspraken hebt die dichtbij huis zijn. Tot slot kan thuis werken ook heel lekker zijn omdat je op die manier niet elke keer tussen je werk gestoord wordt met vragen of mededelingen (of gewoon een collega die even komt kletsen). Kortom, genoeg redenen om thuis te werken. Maar waar moet je nou aan denken als je thuis gaat werken? Wat is belangrijk om geregeld te hebben? Lees dat hieronder! 

Snel en goed werkend internet

Allereerst is het heel belangrijk om goed werkend en snel internet te hebben. Dat internet werkt is vaak namelijk niet zo’n probleem, maar het grootste probleem is de snelheid. Soms duurt het uren om een bepaalde pagina die wat zwaarder is of een grote database met gegevens te laden. Dit is natuurlijk niet heel efficiënt werken en daarbij is het ook niet bevorderend voor je humeur. Wat een slim idee is om goed en snel internet voor elkaar te krijgen, is om te checken of je glasvezel internet hebt thuis. Glasvezel wordt namelijk langzamerhand op steeds meer plekken in Nederland gelegd en is veel sneller dan kabel internet. Check dus voor je thuis gaat werken even je internetsnelheid en of je glasvezel hebt. Anders kan je misschien beter ergens anders gaan werken… 

Soepele belafspraken 

Daarnaast is het fijn om, als je een belafspraak hebt of even ‘gewoon’ iets telefonisch aan een collega moet vragen, dit ook goed voor elkaar te hebben. Allereerst is hier goed bereik voor nodig, maar dit ligt soms buiten je macht. Wel kan je providers vergelijken om te kijken welke qua reviews en storingen het beste uit de test komen. Ook is het handig om een goede koptelefoon of oortjes te hebben. Als je oortjes/koptelefoon geen goede microfoon ingebouwd hebben, zal je snel krijgen dat de andere kant van de lijn je niet goed verstaat. En mijn voorkeur heeft toch wel oortjes trouwens, omdat iemand met een koptelefoon er heel grappig uit kan zien. Dan is een serieus gesprek voeren best een beetje moeilijk, haha!

Een lekkere bak koffie

Tot slot, wat mij betreft het belangrijkste, is het ontzettend lekker als je een goed koffiezetapparaat hebt. Zeker als je regelmatig thuis werkt is dit natuurlijk onmisbaar. Van de hele dag op zo’n scherm kijken kan je namelijk een beetje suffig worden. Zeker als je in je comfortabele trui en eigen omgeving zit. Een goede bak koffie, of bij nood een dubbele espresso, kan een wondermiddel hiervoor zijn. Natuurlijk zijn voorgaande twee punten wel ietsje belangrijker, maar ik kon deze blog niet afsluiten zonder dit te noemen!