Niet te heet

Je kleding goed verzorgen gaat verder dan af en toe een wasje draaien. Of tenminste, daar kun je het natuurlijk ook gewoon bij laten als je verder maar weinig tijd hebt, maar als je wil dat je kleding lang meegaat, is het raadzaam om er zorgvuldig mee om te gaan en daar af en toe de tijd voor te nemen. Zo kun je je verdiepen in de temperatuur waarop je je kleding wast. Met een hoge temperatuur krijg je sommige vlekken er misschien wel beter uit, maar het kan ook de kwetsbare stof beschadigen. Een lagere temperatuur is iets vriendelijker voor veel materialen, én ook beter voor het milieu. 

Wat kun je nog meer doen?

Daarnaast kun je ook opnieuw kijken naar hoe je je kleding opbergt? Prop je alles gewoon in je kast en kijk je er niet meer naar om? Dat is zonde, want ten eerste kreukt alles nogal, en daarnaast kun je ook niet goed zien wat je eigenlijk allemaal hebt. Dan koop je al gauw dingen dubbel, en dat is ook nog zonde van je geld. Je kleding gaat langer mee als je er een beetje lief voor bent. Dus vouw het netjes op, en leg het zo neer dat je alle kledingstukken kunt zien. Of kies ervoor om zoveel mogelijk dingen op te hangen, als je een lange kast hebt. Dan wordt je kleding minder snel muf, en het hangt ook nog netter. De kans dat het gaat kreuken is zo een stuk kleiner. En als het wel gaat kreuken, dan strijk je het natuurlijk eventjes voordat je het draagt. Ook dat moet je niet te heet doen, en vooral met veel aandacht. Het lijkt misschien een hele klus, maar het is de moeite helemaal waard. Maar als je niet van strijken houdt kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor kleding waar niet zo snel kreukels in komen. 

Ook zonder strijken kreukvrij

Met strijkvrije overhemden hoef je de strijkplank niet eens uit de berging te halen, want dat strijken komt er helemaal niet aan te pas. Je kunt de overhemden meteen na het wassen en het drogen aan een kleerhanger hangen, en je zult geen last hebben van kreukels. Dat werkt ook zo als je het doet zonder droger, als je die bijvoorbeeld niet hebt. Hang het overhemd netjes te drogen en je kunt het de volgende dag gerust dragen naar een belangrijke vergadering of naar een feestje waar je goed voor de dag wil komen. Of gewoon tijdens je thuiswerk vergadering, want ook daar wil je er een beetje fatsoenlijk uitzien.