Werken bij een klimmuur

Persoonlijk heb ik altijd ontzettend veel gehouden van actiesporten. Spannende sporten waar wat adrenaline bij komt kijken. Hier vallen onder andere surfen, snowboarden en karate onder. Maar een andere sport die ik met veel plezier beoefen is klimmen. Ik wandel al mijn hele leven met veel plezier in de bergen. Mijn ouders zijn namelijk groot fan van de Alpen. Maar toen ik iets ouder werd wilde ik toch ook graag gaan klimmen. Daarom besloot ik dat het me ontzettend leuk leek om te gaan klimmen. In Nederland zijn er tegenwoordig veel klimhallen en er was er ook een in Amsterdam. Ik was daar toen meerdere keren per week te vinden en uiteindelijk ging ik er ook werken. In dit artikel bespreek ik hoe het is om te werken in een klimhal.

Niet veel betaald

Werken in een klimhal is vooral iets dat door studenten wordt gedaan. Studentenbanen verdienen over het algemeen niet fantastisch en dat is voor werken in een klimhal helemaal waar. Je krijgt absoluut het minimumloon betaald. Werken in de klimhal is toch iets wat je voornamelijk voor de passie doet. Daarnaast is er wel een gigantisch voordeel aan werken in de klimhal. Dit is namelijk dat je gratis kunt klimmen. Waar in Nederland de sportschool eigenlijk niet zoveel kost is het klimmen in een klimhal relatief best duur, vooral voor studenten. Daarom is het fijn als je gratis kunt klimmen wanneer je in de klimhal werkt.

Horeca

Het voornaamste werk wat je in de klimhal doet is werken in de horeca. Mensen gaan graag voor, tijdens of na het klimmen een hapje eten of wat drinken. Je staat dus voornamelijk achter de bar. Je zult ook in de keuken werken en bijvoorbeeld het vuil buiten zetten dagelijks bij de afvalbak. Laat in de avond zul je alle touwen opstropen en de hal schoonmaken.

Activiteiten

Natuurlijk is horecawerk niet het leukste werk. Maar als je een tijdje in de klimhal werkt zul je je ook gaan specialiseren. Je zult cursussen geven aan beginnende klimmers en als je echt ervaren wordt zul je zelfs in staat zijn om routes te bouwen. Dit maakt het werken in de hal echt iets bijzonders. Klimmen is een sport die nog steeds aan het groeien is en met veel passie door vele mensen gedaan wordt. Daarnaast is het ook een hele gezellige sport en als je in de hal werkt zul je daar zeker wat van meepakken.