Deze dingen deden we vroeger allemaal!  

Het tijdperk van buitenspelen en knikkeren lijkt voorbij. De jeugd is volledig opgeslokt door technologische apparaten en weet volgens alleen niet meer wat een spelletje ganzenborden is. Gelukkig voor “oudere generatie” hebben wij nog een tal van leuke herinneringen aan onze jeugd. Maar wat zijn ook alweer van die typische dingen die we vroeger deden? We hebben ze in dit blog voor je op een rijtje gezet.

Ouderwets belletje lellen

De term “hangjongeren” is eigenlijk al iets van vroeger. Vroeger gingen we al de straat op om met vriendjes en vriendinnetjes rond te hangen alleen zonder mobieltjes en andere dingen. We deden het gewoon nog op de ouderwetse manier. Lekker rondhangen bij de schommels in de speeltuin of de buurt even flink op stelten zetten. Dit deden we uiteraard door belletje te lellen. Bij iemand aanbellen en daarna zo hard wegrennen als je kon. Snel een veilig plekje zoeken aan de overkant of om de hoek en kijken hoe er werd opengedaan. Uiteraard bleef het niet bij een keer en ging je het zo vaak mogelijk proberen. Na een paar keer hadden de bewoners het waarschijnlijk wel door en haakte ze af met de deur opendoen. Op zoek naar een nieuw huis dan maar!

Hutten bouwen in de woonkamer

Woensdagmiddag was de perfecte dag om met een vriendje of vriendinnetje mee naar huis te gaan of bij jou thuis te vragen. Op de woensdagmiddag was de school altijd dicht en hadden we alle tijd om te spelen. Als het buiten niet zulk lekker weer was dan gebeurde dat uiteraard binnen. En het leukste om de doen binnen was toch wel hutten bouwen. De banken in de woonkamer werden uiteraard gebruikt en hoe meer doeken en kussens eraan te pas kwamen, des te beter het was. Moeders maakte dan vaak wat lekkers te eten en te drinken wat uiteraard in de hut genuttigd kon worden.

De bubbeltjes van het bubbeltjesplastic kapot drukken

Wat kon je ervan genieten als je moeder weer eens iets had besteld en uit de doos kwam naast het bestelde product ook nog eens bubbeltjesplastic. Het plastic kon uiteraard niet onaangetast blijven en zodra je het plastic in je handen had begon je de bubbeltjes kapot te drukken. Een leuke maar ook vooral rustgevende manier van tijdverdrijf. Veel volwassenen doen het nog steeds trouwens. Een goede manier om weer tot rustig te komen als je een stressvolle dag achter de rug hebt.

Weet je nog meer leuke of grappige dingen die we vroeger allemaal deden? Laat het ons weten!